Skip to main content
1 juni 2022

Nieuwsbrief juni 2022

We willen je graag even bijpraten over de nieuwe versie van OPS pro. Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar weer een nieuwe release van de software rond Pinksteren. Je kunt de nieuwe versie aanschaffen in onze webwinkel. Wanneer je afgelopen jaar de update 2022 hebt aangeschaft, kun je de nieuwe software downloaden zonder kosten. Deze vind je bij je OPS licenties in je account op de webwinkel.

De afgelopen maanden is er een aantal nieuwe versies op de 2021 editie uitgebracht. Daar zat helaas ook een misser tussen, die we snel weer ingetrokken hebben. Onze excuses als er daardoor problemen zijn ontstaan. We zijn direct aan de slag gegaan en de problemen zijn inmiddels opgelost. De meest opvallende wijziging is een andere aansturing van de aangesloten beeldschermen. Als gevolg daarvan moeten bij installatie eenmalig alle schermen opnieuw ingesteld worden. Daarna blijven de schermen correct ingesteld, ook als de pc/laptop tussentijds zonder schermen wordt gebruikt. Kijk voor meer informatie onder Hulp bij OPS, zoeken op trefwoord ‘multimonitor’. De naamgeving van de monitoren is in versie 2022 gewijzigd, ook dat staat uitgelegd in de Hulp.

Wat natuurlijk wel nieuw is: de nieuwe Opwekkingsliederen (nummer 858 t/m 870) zijn toegevoegd! De Spotify links komen wat later beschikbaar, dit gebeurt automatisch bij het opstarten van OPS. En natuurlijk blijven we bezig om de bestaande functies te verbeteren dan wel uit te breiden. En, ook goed om nu alvast aan te kondigen: in de loop van het seizoen 2022 – 2023 zullen weer af en toe nieuwe liederen verschijnen. Zo willen we beter aansluiten bij de dynamische ontwikkelingen op muziekgebied. Die liederen komen dan ook beschikbaar voor OPS, waarvoor je eenmalig een licentie kan aanschaffen. OPS pro is volledig getest op Windows 10 en Windows 11. Daarbij zijn geen afwijkingen gevonden

Luister nu: de nieuwe Opwekkingsliederen

Er is ook nieuws uit de ontwikkelaarshoek: vorig jaar deden we een oproep voor nieuwe ontwikkelaars van OPS pro. We zijn dankbaar voor de drie vrijwilligers die op dit moment kleine taken oppakken en verder opgeleid worden. Wel zoeken we nog mensen die OPS pro willen testen om onze testgroep uit te breiden. Mocht je daarvoor belangstelling hebben, stuur dan een mail aan support@opspro.nl, dan nemen wij contact met je op.

Tot slot: de antwoorden op veel vragen die bij support binnenkomen zijn ook te vinden in de informatie van de Hulp in OPS (snelle toegang: druk op functietoets F1 in het programma). Voordat je support met vragen benadert, verzoeken we je om eerst de Hulp te checken. We danken je bij voorbaat voor de medewerking!

Met vriendelijke groeten,

Stichting Opwekking – OPS Team