Skip to main content

Mededelingen

12 september 2023
Nogmaals wijzen we naar het instellen van het projecteren van Bijbelteksten. Meerdere gebruikers benaderen onze support, maar kunnen het zelf eenvoudig instellen.
Alles staat goed beschreven in onze online help in de hoofdstukken 3.2.1 en 3.3.
In het kort de diverse instellingen op een rij:
1. Maak een aparte Bijbelstijl aan (zie 3.1 en 3.2 hoe stijlen aan te maken en te bewerken)
2. Stel bij die stijl in tabblad ‘Indeling’ het aantal regels op het scherm in
3. Bij ‘Extra instellingen’ – ‘Presentatie’ onderaan bij ‘Bijbelinstellingen’ het aantal karakters per regel instellen. Staat standaard op 50.
4. Indien slechts van 1 scherm gebruik gemaakt wordt het vinkje uitzetten bij ‘Gebruik stijl van het scherm voor Bijbelprojectie [ n ] regels
> Indien gebruik gemaakt wordt van meerdere schermen, kan daar het vinkje aangezet worden, wanneer het bijvoorbeeld een scherm voor ondertiteling is. Geef het aantal regels daar aan
Zet dit dus niet aan als het de Bijbelstijl zelf is!

19 juli 2023
Tot nu toe ontvangen we weinig meldingen van gebruikers over de nieuwe versie OPS pro. De vragen die binnenkomen hebben betrekking op het instellen van de beeldschermen en Bijbelteksten. Dat staat uitvoerig in de helptekst van OPS pro beschreven. Zie daarvoor hoofdstukken 3.2.1 voor de Bijbelteksten en 3.3 voor de beeldschermen.
Mochten er toch problemen zijn met het gebruik van OPS pro, schroom niet om met support op te nemen.

30 juni 2023
We hebben inmiddels de nieuwsbrief OPS pro verzonden aan al onze geregistreerde gebruikers. Van een paar kanten hebben we vernomen dat de nieuwsbrief niet ontvangen is. Controleer dan uw spam-map of map ongewenste e-mail. Is de nieuwsbrief echt niet aangekomen, dan is deze hier te vinden: Nieuwsbrief juni 2023

23 juni 2023
De nieuwe versie van OPS pro is online gezet en aan te schaffen of, indien u al een 2023 liederen licentie hebt, te downloaden.
Lees vooral de Helptekst aangaande de instelling van de beeldschermen, daar is veel aan veranderd.
Verder is de selectie van Bijbelteksten vereenvoudigd en verbeterd.

1 februari 2023
Van verschillende kanten krijgen we bericht dat het update soms niet lukt en een melding komt over 64-bits. Meerdere gebruikers ervaren dit soort problemen, echter niet op elke pc/laptop. De Windows versie is 10 of 11.
Onze ontwikkelaars proberen het probleem op te lossen.
Er is een -tijdelijke- oplossing: ga naar de webwinkel, log in met uw account, kies OPS pro en ga naar MIJN ACCOUNT. Bij OPS licenties staat de aangeschafte versie van 2022. Kies download software en download de 64-bits versie (de 32-bits NIET downloaden!). Na het downloaden kan het bestand geopend worden, waarna de installatie normaal zal worden uitgevoerd.
Mochten er problemen zijn, meld dit aan support.

23 januari 2023
In de webwinkel staat de download klaar voor de tweede serie liederen voor de cd van 2023: 875-878. Deze download bevat tevens de liederen 871-874, al zegt de naam van het bestand iets anders.
Het is een bestand met de extensie .opp. Door op het bestand te dubbelklikken (na downloaden), zal OPS Presenter worden geopend worden en de liederen geïnstalleerd in de OPS database.
Let wel, de liederen worden pas zichtbaar als de licentie OPS pro 2023 Update is aangeschaft en de code is ingevoerd.
Met Pinksteren 2023 verschijnt de 8.6 software update van OPS pro.