Skip to main content

Mededelingen

15 maart 2024
NIEUWE  UPDATE OPS pro 8 BELANGRIJK!.
Er is een nieuwe update online geplaatst, versie 8.6.24073.2
In deze update zijn een aantal aanpassingen gedaan:
– beeldschermselectie op hoofdscherm nu in- en uitklapbaar
– keuze welke scherm in de preview op het hoofdscherm zichtbaar is
– instellingen van schermselectie worden bewaard
– afspelen video’s laat nu totaaltijd en speeltijd zien.
– import liedtekst uit tekstbestand accepteert nu ook UTF-8 formaat
– optie om per aangesloten scherm fotopresentaties aan/uit te zetten
– achtergrondvideo bleef doorspelen bij ander lied
– diverse bugs opgelost inzake crashes
– nieuwe helptekst
Helaas is er nog steeds iets niet goed in het automatisch update proces van de eerdere versie van OPS pro.  We hebben de melding dat er een update is, uitgezet aan onze kant, zodat de melding niet in OPS pro verschijnt. Als het goed is ontvangt elke geregistreerde gebruiker een e-mail van ons.
De download van de nieuwe release is gewoon beschikbaar, de hier gemelde versie 8.6.24073.2. Als u deze versie installeert, zal, als alles goed gaat, bij een volgende update de melding dat er een update klaarstaat, weer correct werken. Maar ook deze keer even zelf ophalen, via deze link: download laatste update. (uiteraard alleen voor gebruikers met een geldige OPS pro 8.6 licentie.)

25 januari 2024
Ons is duidelijk geworden dat de VGA-VGA adapter die zorgt voor een digitale ID  van beamer/scherm met VGA, welke in de helptekst wordt beschreven, niet meer door de firma Conrad geleverd wordt. Echter is dezelfde adapter is wel bij de firma Reichelt te koop, iets goedkoper zelfs.
We passen de helptekst daar binnenkort op aan.
Link: https://www.reichelt.nl/nl/nl/vga-edid-emulator-1080p-lindy-32121-p367085.html?PROVID=2809&gclid=Cj0KCQiAqsitBhDlARIsAGMR1RhGbOvMl8YP9qjC8SF6VEVKmrwbLDDTdPlusPtV0A-7OIFMKP0z09oaAqqgEALw_wcB

27 november 2023
NIEUWE RELEASE UPDATE OPS pro 8 BELANGRIJK!.
Er is een nieuwe update online geplaatst, versie 8.6.23319.1
In deze update zijn een aantal essentiële en wat kleine aanpassingen gedaan, van belang voor de juiste werking van OPS.
Helaas is er iets niet goed in het automatisch update proces van de eerdere versie van OPS pro.  We hebben de melding dat er een update is, uitgezet aan onze kant, zodat de melding niet in OPS pro verschijnt.
De download van de nieuwe release is echter wel beschikbaar, de hier gemelde versie 8.6.23319.1. Als u deze versie installeert, zal bij een volgende update de update-melding weer correct werken, dus alleen voor deze keer even zelf ophalen, via deze link: download laatste update. (uiteraard alleen voor gebruikers met een geldige licentie.)

27 november 2023
Soms krijgen we op ons support mailadres een melding dat er een poging gedaan is om een e-mail aan ons te sturen, maar dat de mail een virus bevatte en is geretourneerd aan de afzender. Die mails kunnen we ook niet inzien! U moet die e-mail opnieuw aan ons verzenden, zonder virus of bijlage (waar een virus in kan zitten).
Uiteraard dient u zelf virusscanner up-to-date houden om te voorkomen dat u mails verzendt met gevaarlijke inhoud.

8 november 2023
Regelmatig ontvangen we als support vragen over de beeldscherminstellingen. Bij de één lukt het niet om beeld te krijgen, bij de ander werkt een bepaald scherm of beamer niet.
De oorzaken zijn steeds verschillend. En soms hebben wij ook geen antwoord.
Toch zijn er een aantal zaken te noemen:
OPS pro werkt alleen met schermen welke digitaal aangestuurd worden, die hebben namelijk een digitale ID, met andere woorden ze worden herkend aan een unieke naam. Apparatuur met HDMI, DVI en Display Port hebben een digitale ID. VGA is een oude norm, zonder digitale ID, hoewel er wel VGA schermen zijn met een digitale ID, of een optie voor VGA om een digitale ID toe te voegen via een adapter. De noodzaak voor een digitale ID is omdat OPS pro meerdere schermen op verschillende wijze kan aansturen. (Denk aan, naast de beamer, ondertiteling, een scherm op een podium met zwarte achtergrond, een scherm voor doven en slechthorenden, etc.).
Vaak krijgen we de opmerking: maar PowerPoint doet het wel, dus OPS moet het ook kunnen. Nee, dat is totaal iets anders. PowerPoint gaat altijd maar naar één scherm (en eventuele duplicaten) en dat is wezenlijk een andere wijze van aansturen van het scherm.
Dan hebben we vragen over de combinatie OPS met een draadloze verbinding met een beamer. Soms werkt het, omdat het apparaat een digitale ID afgeeft, maar soms ook niet, omdat de techniek totaal anders werkt. Bijvoorbeeld het PC scherm via een Chromecast op de TV zetten, maar niet als extra scherm, tenzij aan de PC een extra scherm is aangesloten en je die kiest als te casten scherm. OPS ziet een Chromecast niet, alleen beeldschermen. En zo zijn er ook z.g. dongles die aan een TV of beamer gekoppeld kunnen worden. Of die wel of niet werken, hangt volledig van de techniek van de dongle af.
Een advies: ben je van plan iets aan je apparatuur te koppelen, probeer dan altijd voor aanschaf uit of het werkt. Wellicht zijn er meer oplossingen.
We zullen de ontwikkelingen zeker in de gaten houden, want die gaat steeds verder. Is er nieuws daaromtrent, dan melden we dat hier.

02 oktober 2023
We hebben de afgelopen periode enkele verzoeken gehad van gebruikers die de overstap maakten van OPS Pro 7 naar OPS pro 8. Daarbij kregen we te horen dat OPS 7 gewoon altijd goed werkte. Daar zijn we uiteraard blij om, maar we zijn ook bij dat men de overstap naar onze huidige versie heeft gemaakt.
Uiteraard werd ons gevraagd om de eigen liederen / liedbundels om te zetten naar OPS 8. Gelukkig hebben we daar als support de nodige ervaring mee en zijn deze gebruikers geholpen.
Bent u nog een gebruiker van OPS Pro versie 7 (7.0 t/m 7.5 2011-2016) dan zijn we nog in staat u te helpen. Wacht daar echter niet te lang mee, want daar komt een eind aan.

12 september 2023
Nogmaals wijzen we naar het instellen van het projecteren van Bijbelteksten. Meerdere gebruikers benaderen onze support, maar kunnen het zelf eenvoudig instellen.
Alles staat goed beschreven in onze online help in de hoofdstukken 3.2.1 en 3.3.
In het kort de diverse instellingen op een rij:
1. Maak een aparte Bijbelstijl aan (zie 3.1 en 3.2 hoe stijlen aan te maken en te bewerken)
2. Stel bij die stijl in tabblad ‘Indeling’ het aantal regels op het scherm in
3. Bij ‘Extra instellingen’ – ‘Presentatie’ onderaan bij ‘Bijbelinstellingen’ het aantal karakters per regel instellen. Staat standaard op 50.
4. Indien slechts van 1 scherm gebruik gemaakt wordt het vinkje uitzetten bij ‘Gebruik stijl van het scherm voor Bijbelprojectie [ n ] regels
> Indien gebruik gemaakt wordt van meerdere schermen, kan daar het vinkje aangezet worden, wanneer het bijvoorbeeld een scherm voor ondertiteling is. Geef het aantal regels daar aan
Zet dit dus niet aan als het de Bijbelstijl zelf is!

19 juli 2023
Tot nu toe ontvangen we weinig meldingen van gebruikers over de nieuwe versie OPS pro. De vragen die binnenkomen hebben betrekking op het instellen van de beeldschermen en Bijbelteksten. Dat staat uitvoerig in de Helptekst van OPS pro beschreven. Zie daarvoor hoofdstukken 3.2.1 voor de Bijbelteksten en 3.3 en 3.3.1 voor de beeldschermen.
Mochten er toch problemen zijn met het gebruik van OPS pro, schroom niet om contact met support op te nemen.

30 juni 2023
We hebben inmiddels de nieuwsbrief OPS pro verzonden aan al onze geregistreerde gebruikers. Van een paar kanten hebben we vernomen dat de nieuwsbrief niet ontvangen is. Controleer dan uw spam-map of map ongewenste e-mail. Is de nieuwsbrief echt niet aangekomen, dan is deze hier te vinden: Nieuwsbrief juni 2023

23 juni 2023
De nieuwe versie van OPS pro is vanaf nu aan te schaffen of, indien u al een 2023 liederen licentie hebt, te downloaden.
Lees vooral de Helptekst aangaande de instelling van de beeldschermen, daar is veel aan veranderd.
Verder is de selectie van Bijbelteksten vereenvoudigd en verbeterd.